Skip to content

Jij bent verandering, iedere dag en ieder moment opnieuw

Het enige dat zeker is, is dat niks zeker is..

Álles is continu in verandering, inclusief jijzelf..’

Jij bént verandering, iedere dag, ieder moment en iedere seconde weer opnieuw..

Ik begreep nooit zo goed waarom situaties en personen steeds weer “moesten” veranderen. Zoals het was was toch ook prima? Ben je net gewend aan hoe iets is of gaat en dan wordt er ineens ‘roet’ in het eten gegooid.. (zo zag ik dat dan 🙈)

Spontaan van locatie gewijzigd, afspraak verplaatsen naar een andere datum, of helemaal afzeggen. Het weer wat z’n eigen leven leidt, etc. 🙄

Je begrijpt; voor iemand die vooral zelf graag de touwtjes in handen heeft en ietwat houd van controle..😏 lagen de ERRORS❌️ voor het oprapen bij mij. 😅

Ik liep constant tegen mezelf aan en met name die verandering die altijd en overal op de loer lag. Het kostte een hoop energie om vast te houden aan iets wat ik bedacht had hoe het zou moeten zijn of gaan en de uitkomst was altijd anders dan ik verwacht had..🤨

Ik had er echt naar te kijken en dieper bij mezelf te rade te gaan wat hetgeen was dat mij zo triggerde..

Ik kon op een gegeven moment zien dat het een oud overlevingsmechanisme was. Als ik deed zoals ik altijd deed wist ik tenminste wat ik had en was er overzicht. Ik had mezelf geprogrammeerd op vasthouden aan wat bekend is, zelf de dingen te regelen, niets of niet veel uit handen te geven, zodat ik wist waar ik aan toe was en dan in ieder geval niet meer teleurgesteld zou worden…

En dat is het h’m.. teleurstelling…

Zo vaak voelde ik me teleurgesteld, terwijl je alleen teleurgesteld kunt zijn als je verwachtingen ergens over hebt.

Onze verwachtingen zijn onze grootste teleurstellingen..

Controle willen hebben of doen maakt dat we onszelf vastzetten en we andere mogelijkheden (die vaak veel meer creëren) uitsluiten.

Het laat ons continu terug loopen in datzelfde cirkeltje.

Wanneer je kunt zien en erkennen dat jij en alles en iedereen constant (in) verandering IS.. inclusief jijzelf 😉 en dat iedere keus die je maakt weer door creëert in een volgende mogelijkheid, dan gaat dat voorbij controle, voorbij beheersing en is er geen teleurstelling omdat je altijd keuze hebt iets anders te kiezen..

Klinkt heel gemakkelijk..I KNOW! 🙈 en het is mogelijk!

Wat heeft mij ertoe gezet om anders te kiezen?

Een vraag… een vraag om verandering, een vraag… om meer helderheid,

een vraag.. om personen die mij uitnodigen iets anders te laten zien.

Is dat altijd leuk..? Nee..

Is dat soms heel confronterend..? Zeker!

Heeft het mij zoveel méér gebracht voorbij aan mijn verwachtingen..? Absoluut! ✨️🚀

Welke vraag kan jij beginnen te stellen voor jou..? En welke personen en situaties kan je uitnodigen in jouw wereld die de verandering zijn waar jij om vraagt..? 💎🌿

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, buitenshuis en de tekst 'Het enige dat zeker is, is dat niks zeker is. Alles is continue in verandering, inclusiefjijzelf. Corine www.corineprins.nl'