Skip to content

BORST & BUIK MASSAGE

BORST MASSAGE

Een traditionele (ontspannings)massage kennen we vaak wel, rug/nek/schouders en armen en benen worden vaak gemasseerd bij stramme spieren, knopen en pijntjes. Het lichaam voert afvalstoffen af en de verzuring in de spieren neemt af wat verzachting brengt.

Borst massage is een gebied op zich…Helaas wordt het vaak overgeslagen of weinig aandacht aan besteed. Wellicht omdat het een wat kwetsbaar, gevoelig of intiem gebied kan zijn om wat voor reden dan ook.

Het borstgebied staat centraal voor gevoelens en emoties. Achter het borstgebied liggen de longen en het hart.
'Hartenzeer', verdriet en onverwerkte emoties liggen hier opgeslagen en dat kan lichamelijke (en mentale) ongemakken brengen. Verharde en verkrampte spieren, afvalstoffen die niet afgevoerd kunnen worden, moeilijk kunnen uitten en uitspreken, maar ook longklachten, benauwdheid, drukkend en zwaar gevoel op de borst, bronchitis, astma etc. Hebben impact op het borstgebied en visa versa.

Door de spieren en weefsels in en rondom de borst en borstgebied los te masseren krijg je letterlijk meer ruimte, meer lucht, meer doorstroming, meer ontspanning, meer gevoel van belichaming en jouw plek op de (en jouw) wereld weer innemen.

De voordelen van een borst en buik massage:

– Het verhoogt het zuurstofgehalte in het borstweefsel
– Bevordert de afvoer van afvalstoffen
– Verhoogt de weerstand
– Het geeft ontspanning 
– Het geeft de huid weer meer kleur en glans
– Het verlicht druk op de borst en borstgebied, benauwdheid neemt af
– Het stimuleert de lymfatische drainage en bloedsomloop
– Vermindert pijn en helpt bij oud zeer
– Het kan melkproductie stimuleren
– Het kan PMS gerelateerde zwellingen verminderen
– Het kan helpen bij verklevingen en 'rijstkorrels' in borsten
– Het stimuleert een goede doorbloeding van de organen
– Het helpt afvalstoffen af te voeren en zorgt voor meer balans
– Het brengt ontspanning, ruimte in het buikgebied en oude vastzittende emoties kunnen opgeruimd worden
– Helpt bij obstipatie klachten en/of trage darmen
– Het heeft een positieve invloed op zowel de mentale als fysieke gezondheid

Borst massage is niet iets sensueels, het zijn de spieren, weefsels en aanhechtingen die (los)gemasseerd worden. Echter, ieder heeft een andere beleving bij borsten wat soms voor de één wat meer beladen kan zijn dan voor de ander. Het eigen beeld van de borsten maakt dat de verbinding tussen hart en borsten in energie wordt verstoord. Ze zijn te groot, te klein, ze hangen te veel, ze zijn ongelijk etc. Ook een operatie of ingreep kan het doorstromen van energie verstoren of zelfs blokkeren. 

Door borsten en borstgebied te masseren kan de warmte, kleur, doorstroming en verbinding met jou en jouw lichaam weer terugkomen. Dit heeft ook weer z'n doorwerking op longen/longinhoud, emoties reguleren en meer in je kracht komen te staan. 

Borsten zijn de heilige tempel van de vrouw, het is de verbinding van jouw ZIJN met de aarde en het universum. Het is het bewonen en het innemen van jouw plek in je lichaam en je ‘mannetje’ staan in de wereld.

Hoe gaat het in zijn werk?

Deze massage is voor iedereen!

Man, vrouw, borsten, geen borsten (je hebt nog steeds spieren en weefsels), met 1 borst, na operatie etc.

* Wanneer je in een medisch behandeltraject zit voor borstkanker dan wordt de borstmassage niet uitgevoerd. Wanneer het traject beëindigd is kan een borstmassage wel ondergaan worden. 

Een borst massage wordt in principe geboekt in combinatie met een buik massage. Mocht je alleen interesse hebben in een borst massage, neem dan even contact op. 

BUIK MASSAGE

In de westerse wereld wordt de buik niet veel gemasseerd, veel mensen ervaren de buik als heel intiem en dat is het eigenlijk ook.
In de Buik liggen heel veel organen en al deze organen staan voor emoties. Vaak proberen we emoties nog te verbergen, af te houden en niet te dichtbij te laten komen, daarmee sluiten we ook veel van onze buik af en zijn we niet volledig aanwezig met wat zich daar afspeelt.
 
De inhoud van je buik vormt als het ware een tweede stel hersenen. Net als in je hoofd worden er emoties opgeslagen en verwerkt. Wanneer de darmwand beschadigt raakt door bijv. voeding of ontstekingen, kan de productie van hormonen  die een positief effect op onze stemming en geluksgevoel verstoord raken. Er zijn allerlei klachten waarvan bekend is dat ze in relatie staan met een verminderde darmwerking zoals: Psychische klachten, huidklachten, voedsel intoleranties/allergieën, overgewicht, longklachten, stress, gebrek aan slaap en sombere gedachten, ze hebben allemaal invloed op je buik. 
 
In de buik worden allemaal stoffen geproduceerd die met gevoel en stemmingsbeïnvloedende hormonen te maken hebben, zoals serotonine, dopamine en lichaamseigen pijnstilling. Dopamine wordt voor 50% in de darmen aangemaakt en het gelukshormoon zelfs voor 95%. Onze darmen bepalen dus voor een groot deel jouw stemming. Samen met vele andere functies  bepaalt de conditie van de darmen het grootste gedeelte van onze gezondheid. 
 
 
Het 2de en 3de chakra liggen in de buik.
Het 2de chakra staat voor seksuele energie, emoties, zelfbewustzijn en creativiteit. 
hierin bevind zich de baarmoeder, eierstokken, testikels en prostaat. Wanneer dit chakra uit balans is kan dat allerlei klachten tot gevolg hebben zoals: menstruatieklachten, prostaatklachten, impotentie, klachten van blaas of nieren, urineweg infecties etc. Maar ook geen zin in seks, depressieve stemming, verslavingsgedrag. 
Het 3de chakra staat voor passie en drive. 
Wanneer dit chakra uit balans is kan het leiden tot maagklachten, lever, milt en galblaasklachten, verstoorde spijsvertering, suikerziekte, overgewicht, artritis etc. Maar ook prikkelbaarheid, woede, angsten, slapeloosheid, onzekerheid, eetstoornissen.
 
Er valt enorm veel te behalen bij een buik massage. Naast dat het heel ontspannend kan zijn worden de organen gestimuleerd en als het ware weer extra aangezet om afvalstoffen af te voeren en weer meer in balans te komen. 
Tijdens een buikmassage kunnen er emoties loskomen, iets wat (langere tijd) is vastgezet en (opnieuw) wordt aangeraakt maakt dat het los kan komen, dat is heel normaal en door het ruimte te geven maakt dat het kan veranderen. Alles mag er zijn wat mij betreft. 
 
*Er zijn een aantal contra indicaties:
Koorts, kanker of orgaanaandoeningen in de buik, de eerste 3 maanden van de zwangerschap. 
 
Deze buik massage wordt in principe in combinatie met de borst massage aangeboden en zal beide ongeveer een half uur duren. Mocht je alleen interesse hebben in een buik massage, neem dan even contact op.
"Wat een beleving!😍 Borsten worden standaard overgeslagen bij een massage. Doen we niet, we kijken niet, we zien ze niet. Er is een hoop beladenheid rondom borsten. Heel irritant, want shit het hoort er gewoon bij he. Toen ik van de week Corine haar post zag dat zij borstmassage geeft, dacht ik niet 2x naa en stuurde haar direct een berichtje. Meiden!🗣️ Wat een ervaring 🤩 het is echt een aanrader! Corine weet wat zij doet en stelt je echt op je gemak. Tijdens de massage voelde ik opgezwollen klieren en spieren in mijn borst ontspannen. Ook wordt je buik gemasseerd ook heel fijn. De borst/buikmassage werkt erg goed op de laatste 4 chakra's en dat kon ik echt goed merken. Ik heb heel veel spanning mogen loslaten Lieve Corine, ik kom zeker weer terug! 😘
Boek je massage!" Irene
"Wat ontzettend fijn en dankbaar! Gisteren een borstmassage mogen ontvangen bij Corine.
Energie en aanraking geeft weer ruimte om te mogen stromen en afvalstoffen los te laten! Met liefde aanbevolen ❤️" Danielle
"Lieve Corine, Nogmaals ontzettend bedankt voor je borst massage. Het was heerlijk, zo fijn om te ervaren. Het voelt nog steeds heerlijk zacht en ontspannen aan. Zeker niet raar dat iemand je borsten masseert. Het voelde vertrouwd en veilig, dat doe je super goed! Dank!" Cindy
Maak hier een afspraak voor het ervaren van een borst & buik massage.