Skip to content

Gaat dat écht werken? Is het zo makkelijk?

Zittend in de héérlijke bosrijke omgeving op ons vakantieadres, denk ik terug aan 2,5 jaar geleden.
Wat een veranderingen zijn er gecreëerd, zowel op lichamelijk gebied als mentaal.
De twijfel, onzekerheid, ziekte en beperkingen waaruit ik toen functioneerden en de veranderingen die het heeft gebracht door anders te kiezen.
Want alles begint vanuit een keuze..

Toen ik anders begon te kiezen, door o.a. anders te gaan denken, mijn mindset te veranderen, los te laten wat voor mij niet meer werkt ( soms super spannend, denk aan stoppen met in loondienst werken, relaties en banden verbreken waarvan je weet dat ze niet meer bij je passen of dat het je belemmert)
Ik creëerde de meest bijzondere situaties, allemaal omdat ik niet écht durfde te kiezen voor wat ik wist wat mogelijk was, uit “angst” om kwijt te raken waaraan ik gehecht was, uit “angst” voor het onbekende…
Maar was het daadwerkelijk angst..? Of was ik me super gewaar van alles en iedereen om mij heen? Is veiligheid echt veiligheid? Of laat dat ons afremmen in onze keuzes omdat het rete spannend is om te stappen in het avontuur en naar grootsere mogelijkheden waarvan we eerder nog niet wisten dat dat mogelijk was?
Begrijp me goed, het is soms ook rete spannend om een keuze te maken die je eerder rationeel nooit zo snel zou maken, maar het tóch doet omdat je je daartoe aangetrokken voelt. En wat voor gevoel geeft het als je het tóch hebt gedaan? Vaak een euforisch en trots gevoel!!
Die adrenaline kick die dat geeft, ik hou ervan en heb dat op z’n tijd echt nodig.
Parachute springen, skydiven, rijden op een circuit geven mij o.a dat gevoel…

Maar ook spelen met Access tools.
2,5 jaar geleden is Access Counsiousness op mijn pad gekomen en jeetje wat heeft dat een hoop veranderd..
Het begon met het ondergaan van een Bars behandeling waarop ik direct besloot dat ook te willen leren geven en van het 1 rolde ik en koos ik voor meer hiervan, waaronder body processen geven en de Access tools te integreren.
In het begin dacht ik.. 🤔 gaat dat écht werken? Is het zo makkelijk?
Is het “gewoon” een paar zinnen oplezen en dan gebeurd het..?
Het vraagt om een commitment, het eigen maken en herhalen van de tools, het steeds meer functioneren vanuit de vraag inplaats van een antwoord willen.
Wanneer je een vraag stelt, zonder een antwoord te verwachten staat de uitkomst open en kan het zich op allerlei manieren manifesteren en aandienen. Wanneer je vanuit een antwoord of conclusie leeft, sluit het heel veel af en zijn er weinig andere mogelijkheden dan dat antwoord…

1 van de tools is je dag door te gaan vanuit een vraag. Bijv. Wat kan ik vandaag kiezen wat mij en mijn lichaam of mij en mijn gezin totaal gemak, plezier en vreugde brengt?

Of wie of wat kan ik vandaag ontmoeten die bijdraagt aan mij, aan mijn gezin, aan mijn business, werk, financiën etc. Met totaal gemak en plezier?
En zo kun je gedurende de dag een aantal van dit soort vragen stellen, zonder een antwoord te verwachten.
Kijk en verwonder wat er ontstaat.

Een andere tool is de Access mantra:
All of life comes to me with ease, joy and glory
Of:
Alles in het leven komt me toe met gemak, vreugde en glorie.
10 x in de ochtend en 10 x in de avond, meer mag ook 😉
Kijk eens wat dat voor je creërt!

Begin hier eens mee, schrijf ze op en herhaal ze steeds, maak ze eigen ben de uitnodiging voor meer gemak, vreugde en glorie!
Als je het kiest!! ✨

Lukt het niet om door de structuren van wat lijkt belemmeringen te komen omdat je hoofd vol zit, je vast lijkt te zitten kies dan eens voor een Bars behandeling. Alle polariteit/vastigheid wordt dan ontdaan zodat er ruimte ontstaat in het hoofd en je andere keuzes kunt maken.
Blijft je lichaam pijn/zeer doen en in een vicieuze cirkel hangen wellicht is dan een body proces een uitkomst.

Hoe wordt het beter dan dit? En wat is er werkelijk nog meer mogelijk? 🥰