Skip to content

Ik zie, ik zie…wat jij wellicht ( nog) niet ziet..

Ik zie, ik zie…wat jij wellicht ( nog) niet ziet..

En het is…R U I M T E ✨

Corine, als ik mezelf volledig toe zou staan om alles te ontvangen wat ik zie, merk, voel en ervaar wat er langskomt, dan denk ik dat ik dat niet aankan….
Hoe kan ik dan alsnog bij mezelf blijven..? 🤷‍♂️

Ik begrijp zijn vraag,
Het kan heel intens zijn om zo gewaar te zijn zoals velen van ons zijn. Denk ook aan deze generatie kinderen die hier zijn om verandering te brengen, hun open ontvangen en pure en daadkrachtige energie die realiteiten verandert.
Niet altijd even gemakkelijk om verandering te Zijn en brengen en wel áltijd de uitnodiging voor iets anders. 💕

Ik vraag hem vanuit welke Ruimte hij functioneert.
Maak je je energetische ruimte klein om ( te denken) niet zoveel te hoeven voelen en merken en staan je muurtjes omhoog..?
Of…kun je je muurtjes letterlijk naar beneden duwen en je ( energetische ) RUIMTE veel groter maken..?

En ik snap het!
Het líjkt dat wanneer je jezelf afbakent, je dan veel bij jezelf weghoud..er is dan tenslotte geen ruimte voor de rest van wat we niet prettig vinden. 🤔
Het blijkt alleen juist andersom te werken.
Wanneer je je heel gewaar, (ook wel hoog sensitief genoemd) bent dan komt alles veel meer bij je binnen, je bent open om te ontvangen.
Wanneer je dan je muurtjes optrekt en je ruimte klein maakt, dan LIJKT het of we onszelf ‘beschermen’ tegen teveel prikkels en eigelijk houden we dan alles juist bij onszelf en maken we eigen wat we toch al hebben opgepakt.
En dat ga je voelen in je lijf…pijntjes, ongemakken, rollercoaster aan emoties etc.

Wanneer je je muurtjes omlaag brengt/duwt en je ruimte heel groot maakt ( stel jezelf dat voor, ons voorstellingsvermogen is krachtiger dan we denken )
Dan merk en neem je alsnog veel waar, maar het verschil is dat het R U I M T E heeft om weer weg te gaan en dus niet bij jou hoeft te blijven of aan je geplakt hoeft te zitten.
Dat geeft zoveel meer helderheid, gemak en ook plezier om in het dagelijks leven überhaupt te kunnen functioneren!

Hij functioneerde vanuit een kleine afgebakende ruimte, wat je dus wel móet voelen en intens moet waarnemen.
Niet verkeerd! Dat is vaak wat ons is geleerd en ons zelf beschernings mechanisme wat overuren draait.
En wat als we het om zouden keren..juist zonder barrières en vanuit ruimte zijn om alles te kunnen ontvangen zonder het eigen te maken..?
En is er überhaupt iets wat we niet aankunnen..? 😉

Er gaat een andere wereld voor hem én velen van ons open, waarin je dingen/situaties anders gaat zien en je er ook nog eens méér gemak en plezier mee kunt hebben! 🎊

Hij is er mee aan de gang gegaan en de lichamelijke ongemakken zijn grotendeels verdwenen, hij erkent zijn gewaarzijn en de ruimte die hij is en brengt.
Hoe wordt het nog beter dan dit..? 💫

Iedere dag opnieuw heb je de keuze vanuit welke Ruimte je wilt functioneren en speel daarmee!
Vroeger als kind speelde je ook, kunnen we iedere dag een beetje meer dat kind wat weggestopt is weer naar boven halen..? 🤸