Skip to content

TSS: Trauma en Shock

TSS is de afkorting van lichaamsproces: Trifold Sequencing Systems oftewel: Drievoudige Sequentiesystemen

Dit lichaamsproces wordt ingezet bij shock of trauma’s. Het kan heel effectief zijn bij fysieke klachten als de oorzaak van de pijn een trauma of letsel was, met name een ongeluk dat emotioneel of fysiek schokkend genoeg was, zodat de persoon de neiging heeft om zijn of haar leven te dateren met ‘voor het ongeluk’ of ‘na het ongeluk’ Wanneer dit verhaal zich continu blijft afspelen in het hoofd of er nog jaren later over blijven vertellen, zitten ze als het ware in een loop, waar ze niet uit lijken te komen.

Voorbeelden hiervan kunnen zijn: Een ongeluk wat zich heeft voorgedaan, wat ze fysiek hebben meegemaakt of hebben gezien, een geliefde zijn verloren, een scheiding, onverwachte gebeurtenissen die impact hebben gemaakt enz.

Als de gebeurtenissen fysiek of emotioneel schokkend genoeg zijn dan zet het zich vast in je lichaam (spieren, organen en botten) Ook door over-inspanning kan het lichaam overbelast raken met pijn en bewegingsbeperking tot gevolg. Het lichaam wordt steeds weer getraumatiseerd.

Trauma veroorzaakt spanning en verkramping op DNA niveau, het is een natuurlijk verlangen  van het lichaam en geest om los te komen van trauma’s. Dit body proces is ontwikkeld om je lichaam en geest in staat te stellen om trauma los te kunnen laten en je systeem te bevrijden van verwondingen. Hierdoor kan er meer ruimte en ontspanning komen op fysiek en geestelijk vlak waardoor je weer beter kunt functioneren.

De behandeling duurt ongeveer: 60 minuten voor volwassenen en 30 minuten voor kinderen.

Deze behandeling is ook te combineren met een half uur coaching, de totale duur is dan 90 minuten en de kosten hiervan zijn 105,-