Skip to content

Kinderen

Voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Voor alle kinderen kan kinderyoga nuttig zijn, het geeft energie en kracht. Ook neemt het zelfvertrouwen toe.

Wat doet kinderyoga?

Met kinderyoga leren kinderen zichzelf beter kennen. Ze leren het verschil tussen spanning en ontspanning, ze ervaren meer rust en kunnen meer ontspannen. Het verbetert de grove en fijne motoriek en bevordert het concentratievermogen. Ook het uithoudingsvermogen, flexibiliteit en kracht nemen toe.

Juist ademen

Door op de juiste manier adem te leren halen, leren kinderen spanningen in het lichaam te verminderen en komen ze dichter bij zichzelf. Dit gebeurt vaak in verhaalvorm. Ook wordt er aandacht besteed aan het leren uiten van gevoelens. Dit kan door te praten maar ook door creatieve activiteiten zoals tekenen.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht vind ik heel belangrijk, ik creëer een les op hetgeen het kind nodig heeft, dat kan voor ieder weer anders zijn. Het zijn dus op maat gemaakte lessen en daarom werk ik 1 op 2 of 1 op 1. De lessen vinden plaats in mijn praktijk aan huis. Je geaccepteerd voelen, je veilig voelen en bovenal plezier hebben is belangrijk bij kinderyoga. Een kind mag zichzelf zijn. Alles mag, niets moet. Kinderyoga is niet prestatiegericht, je werkt op een leuke manier aan lichaam en geest.