Skip to content

ETHERISCHE OLIËN

De etherische oliën zijn een mooie ondersteuning voor o.a. het immuunsysteem, lichamelijke ongemakken en dragen bij aan een betere geestelijke balans. Ze zijn geheel plantaardig, veilig in gebruik en in te zetten voor zowel jong als oud. Bij kinderen worden ze vaak verdund gebruikt. Allen oliën zijn uitwendig te smeren, te verstuiven in de diffuser en een aantal kunnen ook inwendig gebruikt worden. Ik maak gebruik van de oliën van doTERRA. Iedere olie heeft zijn eigen werking en door ze te combineren maak je je eigen op maat gemaakte booster.

Een aantal van de meest gebruikte oliën zijn:

Lavendel: Helpt o.a. bij allergieën,beten en steken, brandwonden, hooikoorts, slapeloosheid, jeuk, huiduitslag, werkt kalmerend en ontspannend, vermindert oneffenheden van de huid.

Lemon: Koortsverlagend, weerstand verhogend, astma, keelontsteking, verkoudheid, zwellingen, broze nagels, geeft je haar glans, helpt bij angst, concentratieproblemen, verdriet, stress en werkt opbeurend.

Melaleuca/ tea tree: acne, voetschimmel, bacteriële infecties, bronchitis, eczeem, oorontsteking, oorpijn, stimuleert het immuunsysteem, wratten, verwondingen.

Pepermunt: Kramp en pijnstillend, slijmoplossend, maagversterkend en zuiverend, eetlustopwekkend, migraine, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, galstenen, misselijkheid, griep, werkt verfrissend, kalmerend en concentratiebevorderend.

De oliën zijn een mooie aanvulling op de behandelingen Access Bars en Bodywork, maar ook ter ondersteuning bij coaching.

De oliën kunnen ook goed ingezet worden bij spanning (toetsen) op school, werk, examens enz.